Jury

De jury speelt een belangrijke rol bij de uitreiking van de BOV-Trofee. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten. Maak kennis met de jury van 2021:

  • Mevrouw Mr. M. Dragstra – CCO Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (Voorzitter Jury)
  • De heer Prof. dr. W. van de Donk – Rector Magnificus en voorzitter van Tilburg University
  • Mevrouw drs. L. Damen-Evers MBA – Directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken
  • De heer R. Bakker – Wethouder Economie, Werk en Mobiliteit Gemeente Waalwijk
  • De heer Toine van de Ven – Eigenaar Capi Europe (Winnaar BOV-Trofee 2018)
  • De heer Stefan Lanslots – Eigenaar AVEC (Winaar BOV-Trofee 2019)

Mevrouw Mr. M. Dragstra – CCO Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (Voorzitter Jury):

Na haar studie rechten is Miriam haar carrière gestart in de financiële sector. Zij heeft gedurende 25 jaar diverse managementposities bij ABN AMRO bekleed. In haar laatste rol bij ABN AMRO heeft zij de Public Banking Nederland divisie opgezet. Vanuit die ervaring heeft zij bewust de overstap gemaakt naar een organisatie op het snijvlak van de publieke en private sector en trad zij per 2011 in dienst bij de BOM. Als CCO is zij verantwoordelijk voor Brabant Ventures, Renewable Energy en alle investeringsfondsen bij de BOM.

Dit is het zevende jaar dat zij jurylid is van de BOV en voor de vierde keer als voorzitter. De BOV-trofee is een goed initiatief dat zij vanzelfsprekend enorm toejuicht. Over haar rol in de jury zegt ze: Het is nu mijn zevende jaar als jurylid. Ik blijf het inspirerend vinden om met al deze ondernemers te spreken over hun passie en hoe zij in uiteenlopende sectoren bezig zijn om het verschil te maken. Deze ondernemingen zijn van belang voor het Brabantse verdienvermogen en de grote uitdagingen van deze tijd, maar hebben vervolgens te maken met de heftige gevolgen van de coronacrisis. Ik ben heel benieuwd naar hun verhalen, hun teleurstellingen, hun oplossend vermogen.”

Jury

De heer Prof. dr. W. van de Donk – Rector Magnificus en voorzitter van Tilburg University:

Prof. dr. Wim van de Donk is per 1 oktober 2020 benoemd tot Rector Magnificus en voorzitter van Tilburg University.

Wim van de Donk (1962) begon zijn wetenschappelijke carrière in 1986 aan Tilburg University, promoveerde er in 1997 en is sinds 2000 werkzaam als hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan de Tilburg Law School. Van 2004 tot en met 2009 vervulde hij het voorzitterschap van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Daarna werd hij benoemd als Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant.

 

Jury

Mevrouw drs. L. Damen-Evers MBA – Directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken:

Van betekenis zijn voor klanten en de samenleving, daar gaat het Lilian om. Als directievoorzitter van de Rabobank Tilburg en omstreken gaat ze samen met haar medewerkers de uitdaging aan om vanuit de kennis, professionaliteit en betrokkenheid van de Rabobank impact toe te voegen aan de regio Midden-Brabant. “De Junior Kamer Hart van Brabant brengt al jaren ondenemend Brabant bij elkaar tijdens de uitreiking van de BOV-Trofee. Ik geloof in de kracht van samenwerken en elkaar inspireren. Dat is precies wat er gebeurt vóór en tijdens de uitreiking van de BOV-Trofee. Het samenbrengen en inspireren van deze ondernemers versterkt hen én de regio. Ik kijk ernaar uit om hier een steentje aan bij te dragen.”

Jury

De heer R. Bakker – Wethouder Economie, Werk en Mobiliteit Gemeente Waalwijk

Na een carrière binnen achtereenvolgens de politie, ICT en 20 jaar ondernemerschap in de logistiek is Ronald sinds 8 jaar Wethouder in de gemeente Waalwijk namens de VVD.

Naast een enorme voorliefde voor technologie en muziek is Ronald gefascineerd voor alles wat met het ondernemerschap te maken heeft.

Bij het afleggen van zijn wekelijkse bedrijfsbezoeken vindt hij het super interessant om snel inzicht te krijgen in de specifieke succesfactoren die een bedrijf laten bloeien.

Ronald is gedreven om economische groei mogelijk te maken. Uitbreiding van bedrijventerreinen en de stimulering van samenwerking binnen branches zijn een paar van de voorbeelden die het wethouderschap voor Ronald tot een missie hebben gemaakt.

Ronald neemt dit jaar voor het eerst zitting in de jury van de BOV-Trofee namens Midpoint Brabant, de samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers in de regio Hart van Brabant.

Jury

De heer Toine van de Ven – Capi Europe:

De weg van betonnen beelden en ornamenten naar de Made in Holland-bloempotten die Capi Europe hedendaags volledig CO2-neutraal produceert, is opgebouwd uit gezond verstand, optimisme en innovatie. Het doel van Capi Europe is om mens en natuur met elkaar te verbinden door duurzame producten met een oprecht verhaal. Samen werken aan een duurzame toekomst voor onszelf en toekomstige generaties. Niet voor niets is de missie van Capi Europe: ‘Grow a greener life’.

Ondernemerschap is vooral niet bang zijn, maar ook een stukje geluk. Deze vooruitstrevendheid staat nog steeds centraal voor de manier waarop Toine van de Ven ondernemerschap ziet en uitvoert.

Na de winst van de BOV-Trofee 2018 mag ik ook dit jaar plaats nemen in de jury. “Het BOV-traject is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook erg inspirerend zeker ook om dit vanuit de andere kant mee te maken. Ik zie graag hoe mede-ondernemers hun passie uitoefenen en bij willen dragen aan onze maatschappij.”

Jury

De heer Stefan Lanslots – AVEC:

“Als oud-lid van de Junior Kamer heb ik de ontwikkeling van de BOV-Trofee van dichtbij meegemaakt. De BOV-Trofee is uitgegroeid tot dé ondernemersprijs van Midden-Brabant die elke ondernemer graag wil winnen. Wat waren we trots en wat hebben we gefeest toen we hem wonnen! De waardering achteraf is overweldigend, dat gun ik ook de volgende winnaars van harte. Met veel plezier ga ik nu deel uitmaken van de jury, ik kijk er naar uit om mooie bedrijven te bezoeken en goede ondernemers te leren kennen.

Avec maakt creatieve producten voor winkelketens. Wij blinken uit in creativiteit en operational performance, dankzij ons geweldige team. Wij ondernemen met warm hart voor mens, dier en omgeving.”

Jury

Daarnaast hebben we een aparte jury voor de Junior BOV-Trofee. Ook de winnaar van de Junior BOV-Trofee wordt bepaald door een onafhankelijk jury. Maak kennis met de Junior BOV jury van 2021:

  • Pascal Kosters RA – Partner HLB Van Daal (Voorzitter Jury)
  • Leo Mastenbroek – Directeur MKB van de Rabobanken in Midden Brabant
  • Edward van de Pol – Directeur Knowledge Transfer Office IQONIC – Tilburg University
  • Joost van der Velden – CEO Remoticom B.V. (Winnaar Junior BOV-Trofee 2019)

Pascal Kosters RA – Partner HLB Van Daal (Voorzitter Jury):

Ondernemers ondersteunen bij het ondernemerschap, dat is wat ik inmiddels een kleine 20 jaar doe binnen HLB Van Daal. Een tijd waarin veel gebeurd is van economische hoogtij naar een economische crisis en weer terug naar hoogtij. Dit brengt vele uitdagingen met zich mee, veelal resulterend in een financiële uitkomst, maar de toegevoegde waarde van HLB Van Daal ligt niet enkel op dit financiële vlak. Als fullservice advieskantoor adviseren wij juist over het hele scala waar de ondernemer mee te maken heeft, personeelsaangelegenheden, juridische aangelegenheden, de opkomst en impact van IT en data analyse op de bedrijfsvoering, etc. Ons motto is dan ook “together we make it happen”.

Sinds 2010 ben ik als jurylid verbonden aan de junior BOV-trofee. In al die jaren was het een eer om zitting te mogen nemen in deze jury. Elk jaar sta ik  er weer van te kijken wat een mooie start-ups wij in onze regio hebben. Alle winnaars die in de daarop volgende jaren hun onderneming verder hebben doen groeien. Ook dit jaar zijn het weer drie ontzettend mooie kandidaten. Ik ben ervan overtuigd dat ook zij weer een mooie toekomst tegemoet gaan.

Jury

Leo Mastenbroek – Directeur bedrijven MKB van de Rabobanken in Midden Brabant:

Verbinden en iets voor een ander betekenen. Dat zijn wel mijn drijfveren. De afgelopen 35 jaar ben ik actief in de bancaire sector en de combinatie van bankieren en mijn sociaal-maatschappelijke rol, daarin voel ik mij als een vis in het water. Ondernemers verder helpen. Dat gaat op meerdere manieren. JCI Hart van Brabant doet dit op een bijzondere manier, want de impact en het aantal deelnemers aan de (junior) BOV-Trofee is mijns inziens overweldigend. Wat een prachtig en succesvol evenement is dit. Ik ben er trots op om samen met de andere juryleden een bijdrage te mogen leveren.

 

Jury

Edward van de Pol – Directeur Knowledge Transfer Office IQONIC – Tilburg University:

Startups vormen de economie van de toekomst. Ambitieuze jonge mensen met een kansrijk idee die onze maatschappij beter en mooier willen maken. Die verdienen ruim baan, ondersteuning met alle kennis, kunde en faciliteiten die we voor ze kunnen organiseren en natuurlijk het meest fantastische podium in Midden-Brabant: de junior BOV-Trofee.

Ik draag graag bij aan een klimaat waarin innovatie wordt aangewakkerd, wetenschappelijke kennis vertaald wordt in maatschappelijke oplossingen en er een vruchtbare bodem ontstaat voor nieuwe baanbrekende ondernemers. Met als resultaat economische en maatschappelijke impact.

Mijn ervaring in technologie, marketing en strategie ligt op het snijvlak van de private en publieke sector. Startups spelen hier sinds 11 jaar de hoofdrol in. Fail fast, succeed faster! Heel graag lever ik een bijdrage aan de jury van de junior BOV-Trofee om de veelbelovende ondernemers van de toekomst een springplank te bieden naar succes.

Jury