Jury

De jury speelt een belangrijke rol bij de uitreiking van de BOV-Trofee. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten. Maak kennis met de jury van 2019:

  • Mevrouw drs. M. Dragstra – cco BRABANTSE ONTWIKKELINGS MAATSCHAPPIJ (Voorzitter Jury)
  • De heer B. de Vries – wethouder GEMEENTE TILBURG
  • Mevrouw drs. L. Damen-Evers MBA – directievoorzitter RABOBANK TILBURG EN OMSTREKEN
  • De heer A. van den Born – academic director JHERONIMUS ACADEMY OF DATA SCIENCE
  • De heer Rob van Opzeeland – eigenaar KIVITS DRUNEN (Winnaar BOV-Trofee 2017)
  • De heer Toine van de Ven – eigenaar CAPI EUROPE (Winnaar BOV-Trofee 2018)

Mevrouw drs. M. Dragstra – BRABANTSE ONTWIKKELINGS MAATSCHAPPIJ (Voorzitter Jury):

Na haar studie rechten is Miriam haar carrière gestart in de financiële sector. Zij heeft gedurende 25 jaar diverse managementposities bij ABN AMRO bekleed. In haar laatste rol bij ABN AMRO heeft zij de Public Banking Nederland divisie opgezet. Vanuit die ervaring heeft zij bewust de overstap gemaakt naar een organisatie op het snijvlak van de publieke en private sector en trad zij per 2011 bij de BOM in dienst als Directeur Capital.

Dit is het vijfde jaar dat zij jurylid is van de BOV en dit jaar als voorzitter. De BOV-trofee is een goed initiatief dat zij vanzelfsprekend enorm toejuicht. Over haar rol in de jury zegt ze: “Het is nu mijn vijfde jaar als jurylid. Ik blijf het inspirerend vinden om met al deze ondernemers te spreken over hun passie en hoe zij in uiteenlopende sectoren bezig zijn om het verschil te maken. Deze ondernemingen dragen bij aan de grote uitdagingen van deze tijd.

Jury

De heer B. de Vries – GEMEENTE TILBURG:

Het is voor mij een eer om als wethouder economie de rol van jurylid op me te nemen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse BOV-Trofee. Het wordt een uitdaging om een winnaar uit al die ambitieuze bedrijven te kiezen: zoveel gedreven ondernemers, met zoveel verschillende diensten en producten. Ik zie uit naar de presentaties van deze ondernemers en hoe zij denken het verschil te maken.

Jury

Mevrouw drs. L. Damen-Evers MBA – RABOBANK TILBURG EN OMSTREKEN:

Van betekenis zijn voor klanten en de samenleving, daar gaat het Lilian om. Als directievoorzitter van de Rabobank Tilburg en omstreken gaat ze samen met haar medewerkers de uitdaging aan om vanuit de kennis, professionaliteit en betrokkenheid van de Rabobank impact toe te voegen aan de regio Midden-Brabant. “De Junior Kamer Hart van Brabant brengt al jaren ondenemend Brabant bij elkaar tijdens de uitreiking van de BOV-Trofee. Ik geloof in de kracht van samenwerken en elkaar inspireren. Dat is precies wat er gebeurt vóór en tijdens de uitreiking van de BOV-Trofee. Het samenbrengen en inspireren van deze ondernemers versterkt hen én de regio. Ik kijk ernaar uit om hier een steentje aan bij te dragen.”

Jury

De heer A. van den Born – JHERONIMUS ACADEMY OF DATA SCIENCE:

Arjan van den Born is gespecialiseerd in ondernemerschap; hoe zie je mogelijkheden en hoe vertaal je die mogelijkheden naar maatschappelijke en/of commerciële waarde. Speciale aandacht heeft de relatie tussen nieuwe technologie zoals data science en ondernemerschap; data entrepreneurship. Vraagstukken die hem interesseren zijn creativiteit, innovatie, netwerken & digitale organisaties en verdienmodellen. Daarnaast doet Arjan ook onderzoek naar start-ups, scale-ups, corporate entrepreneurship en digital turnaround management.

Arjan neemt dit jaar voor de derde keer zitting in de jury en verwacht opnieuw veel lol en kennisdeling door, van en voor ondernemers. Daarnaast wil hij graag meegeven dat je ondernemen kunt leren en leuk kunt gaan vinden.

Jury

De heer Rob van Opzeeland – KIVITS DRUNEN:

“Met de winst van de BOV-Trofee 2017 is er meer losgekomen dan ik verwachtte. Er komt zo veel extra waardering je kant op en de trots wordt gedeeld. Dat gevoel, die rollercoaster, dat gun ik de winnaar van dit jaar ook. En dat maakt ook dat ik extra kijk naar hoe een ondernemer het verschil maakt.

Wij zorgen dagelijks voor het verschil door dienstverlening op de gehele keten van verse producten: van teler naar consument, op ieder vlak van de logistiek.”

Jury

De heer Toine van de Ven – CAPI EUROPE:

De weg van betonnen beelden en ornamenten naar de Made in Holland-bloempotten die Capi Europe hedendaags produceert, is opgebouwd uit gezond verstand, optimisme en innovatie. Ondernemerschap is vooral niet bang zijn, maar ook een stukje geluk. Deze vooruitstrevendheid staat nog steeds centraal voor de manier waarop Toine van de Ven ondernemerschap ziet en uitvoert.

Na de winst van de BOV-Trofee afgelopen jaar is het dit jaar tijd om zelf plaats te nemen in de jury. “Het BOV-traject is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook erg inspirerend. Dit jaar kan ik dat eens van de andere kant meemaken Ik zie graag hoe mede-ondernemers hun passie uitoefenen en bij willen dragen aan onze maatschappij.”

Jury