Genomineerden

De jury van de BOV-Trofee 2019 heeft haar oordeel geveld en vijf genomineerden aangewezen die nog kans maken op de felbegeerde ondernemersprijs. In alfabetische volgorde zijn dat Avec, First Impression, MamaLoes, Weed Control en Wolkat.

Deze vijf bedrijven gaan nu een traject in dat in september leidt tot drie finalisten die zich op 7 november tijdens de Awardavond presenteren. Uiteindelijk neemt op diezelfde avond één van de ondernemers achter deze bedrijven de BOV-Trofee 2019 mee naar huis.

Avec

Avec maakt creatieve producten voor winkelketens. Het bedrijf is gespecialiseerd in hobby, (kinder-) knutsel, stationery, back to school, home deco, gifts, party en wrap. Avec ontwerpt unieke producten, afgestemd op de winkelformule van haar klanten. Zij levert deze producten exclusief, zodat er geen directe concurrentie is, en doorgaans onder private label. Zo creëert de klant een eigen identiteit, een eigen gezicht. Avec is opgericht in 1995, door ervaren mensen uit de branche. Het is een snelgroeiende onderneming, met ruim 100 medewerkers, actief in Europa, Noord-Amerika en Australië.

Genomineerden

First Impression

First Impression. Bedenkers en makers van audiovisuele beleving en multi-zintuiglijke impact. ‘It’s all about experience’

Dit bedrijf uit Tilburg weet alles over AV en levert de allerdikste audiovisuele technologie. Inclusief kick #ss content, right-on-time software en zelfs licht, geluid en geur. Alles om écht impact te maken.

Het totale team bestaat uit 100 AVonturiers. Allemaal ‘masters in experience’, gepassioneerd, creatief, vooruitstrevend en gek op de goede manier.

Genomineerden

MamaLoes

In hun webshop en 5 winkels maken ze bij MamaLoes iedere dag duizenden mensen blij. Daar draait alles om. Mooie babyspullen, eerlijke prijzen en een verrassend assortiment dat direct uit voorraad leverbaar is. Topservice en een goede bereikbare klantenservice dragen hier aan bij. Het team van MamaLoes staat met liefde en plezier voor de klant klaar. Zij willen de klant blij maken met dat waar ze goed in zijn!

Even belangrijk is een blije collega, want samen maken ze het allemaal mogelijk! Bij MamaLoes hoor je bij de familie. Iedereen is welkom om bij MamaLoes te solliciteren, ongeacht achtergrond of bagage die de sollicitant meebrengt. Want je kunt beter in kansen en mogelijkheden denken dan in problemen en belemmeringen. Met de slogan “MamaLoes zorgt voor jou” laten ze dan ook aan heel de wereld weten dat ze bereid zijn creatief te investeren in de toekomst.

Genomineerden

Weed Control

Ze pakken onkruid heel anders aan. Innovatief, efficiënt en zonder gif. Weed Control is een origineel Nederlandse organisatie, de Europese uitvinder en producent van onkruidbestrijdende machines voor terrein- en wegenbeheer. Welk systeem van Weed Control er ook wordt gekozen, bij de ontwikkeling ervan is volledig rekening gehouden met de praktijkwensen van de klant. Daarom zijn productiviteit en duurzaamheid de uitgangspunten. Dit betekent: meer resultaat met minder middelen.

Sinds 2000 is Weed Control al actief bezig met chemie vrij onkruidbestrijding. Daarbij zijn ze sinds 2012 aangesloten bij Stichting-NCO, (niet chemisch onkruidbestrijden) om op de hoogte te blijven van de veranderende regels en wetgeving. Door de jarenlange kennis en ervaring zijn ze op de hoogte van de optimale werking van chemievrij onkruidbeheer. Zo kan Weed Control voor bijna ieder vraagstuk machines ontwikkelen en produceren.

Genomineerden

Wolkat

Wolkat is al vier generaties een Tilburgs familiebedrijf in textielrecycling. Ingezameld textiel wordt in-house omgetoverd tot nieuwe producten voor de mode-, auto- of meubel-industrie. Deze circulaire werkwijze maakt Wolkat het enige textielbedrijf ter wereld die de volledige keten beheerst; het sorteren, recyclen, spinnen en weven van textiel onder één dak. Alle textiel welke is ingezameld, wordt verwerkt zonder kleurstoffen of water toe te voegen, waardoor er maar 4-5% daadwerkelijk afval overblijft. Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg wordt gewerkt aan een wereld waarin textielafval niet bestaat, maar waar we spreken van grondstoffen.

Wolkat is een internationale groep van zeven innovatieve textielrecyclingbedrijven die samen de totale textielrecyclingketen beheersen.

Genomineerden