JURY BOV-TROFEE 2018

 

MEVROUW DRS. M. DRAGSTRA, BOM CAPITAL (VOORZITTER):

Na haar studie rechten is Miriam haar carrière gestart in de financiële sector. Zij heeft gedurende 25 jaar 
diverse managementposities bij ABN AMRO bekleed. In haar laatste rol bij ABN AMRO heeft zij de Public Banking Nederland divisie opgezet. Vanuit die ervaring heeft zij bewust de overstap gemaakt naar een organisatie op het snijvlak van de publieke en private sector  en trad zij per 2011 bij de BOM in dienst als Directeur Capital.
 

Dit is het vijfde jaar dat zij jurylid is van de BOV en dit jaar als voorzitter. De BOV-trofee is een goed initiatief dat zij vanzelfsprekend  enorm toejuicht.  Over haar rol in de jury zegt ze: "Het is nu mijn vierde jaar als jurylid. Ik blijf het inspirerend vinden om met al deze ondernemers te spreken over hun passie en hoe zij in uiteenlopende sectoren bezig zijn om het verschil te maken. Deze ondernemingen dragen bij aan de grote uitdagingen  van deze tijd.

 

DE HEER W.T.G. BENS MBA, RABOBANK:

Wim Bens, directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken. Voor het vierde jaar maakt Wim Bens deel uit van de jury van de BOV-Trofee. Bens: “Rabobank sponsort de BOV Trofee al vele jaren. Met deze sponsoring etaleren wij het ondernemerstalent van deze regio. Financiële middelen zijn daarbij belangrijk maar evengoed is het belang om zelf de handen uit de mouwen te steken. Samen met de andere juryleden ga ik op zoek naar het grootste talent. Ik steek daar graag tijd in. Een bijkomend voordeel is dat ik veel ondernemers in de regio beter leer kennen”. Wim Bens heeft met zijn 35-jarige loopbaan, waarvan inmiddels 25 jaar als directievoorzitter, ruime ervaring in het bedrijfsleven. Zijn werkterrein lag vooral in Zuid Nederland. Sinds 2012 is hij in de regio Tilburg actief. De BOV-Trofee wordt gesponsord door de Rabobanken De Langstraat, Hart van Brabant en Tilburg en omstreken.
 

DE HEER W. NABER, NABER PLASTICS, (WINNAAR BOV-TROFEE 2016):

Wim Naber, directeur van Naber Plastics B.V., een toonaangevend spuitgietbedrijf gevestigd in Waalwijk. Daarnaast is Wim ook voorzitter van de RvC van Parkmanagement Haven VII in Waalwijk. Maar bovenal rasondernemer én winnaar van de BOV-trofee 2016.

Voordat Wim, Naber Plastics oprichtte in 1989, vervaardigde hij polyester surfplanken in het schuurtje aan huis. Een opleiding heeft hij nooit afgemaakt, maar met hard werken en techniek en innovatie als grootste drijfveer heeft hij toch een bedrijf weten op te richten dat in de laatste decennia is uitgegroeid tot één van de meest innovatieve kunststofbedrijven binnen Europa. Naber Plastics richt zich met name op massaproductie en verliest daarbij duurzaamheid niet uit het oog. Er wordt maximaal rekening gehouden met milieuomstandigheden en in het mooie pand op het Eco-industrieterrein Haven VII zijn alle nieuwste technieken om energiezuinig en efficiënt te kunnen produceren geïmplementeerd.

Dit jaar is Wim voor de tweede keer jurylid. Na de winst van 2017 weet hij als geen ander hoe het is om deel te nemen aan de BOV en het thema Making the Difference spreekt hem erg aan. Wim wil de kandidaten van 2018 graag het volgende meegeven: “De BOV-Trofee winnen voelt als een enorme waardering. Ik wens alle kandidaten veel succes!’”


DE HEER A. VAN DEN BORN, ACADEMIC DIRECTOR @JHERONIMUS ACADEMY OF DATA SCIENCE:

Arjan van den Born is gespecialiseerd in ondernemerschap; hoe zie je mogelijkheden en hoe vertaal je die mogelijkheden naar maatschappelijke en/of commerciële waarde. Speciale aandacht heeft de relatie tussen nieuwe technologie zoals data science en ondernemerschap; data entrepreneurship. Vraagstukken die hem interesseren zijn creativiteit, innovatie, netwerken & digitale organisaties en verdienmodellen. Daarnaast doet Arjan ook onderzoek naar start-ups, scale-ups, corporate entrepreneurship en digital turnaround management.
Arjan neemt dit jaar voor de tweede keer zitting in de jury en verwacht opnieuw veel lol en kennisdeling door, van en voor ondernemers. Daarnaast wil hij graag meegeven dat je ondernemen kunt leren en leuk kunt gaan vinden.


DE HEER B. DE VRIES, WETHOUDER:

Het is voor mij een eer om als wethouder economie de rol van jurylid op me te nemen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse BOVTrofee.Het wordt een uitdaging om een winnaar uit al die ambitieuzen bedrijven te kiezen: zoveel gedreven ondernemers, met zoveel verschillende diensten en producten. Ik zie uit naar de presentaties van deze ondernemers en hoe zij denken het verschil te maken.


DE HEER ROB VAN OPZEELAND, KIVITS DRUNEN (WINNAAR BOV-TROFEE 2017)

Met de winst van de BOV-Trofee afgelopen jaar is er meer losgekomen dan ik verwachtte. Er komt zo veel extra waardering je kant op en de trots wordt gedeeld. Dat gevoel, die rollercoaster, dat gun ik de winnaar van dit jaar ook. En dat maakt ook dat ik extra kijk naar hoe een ondernemer het verschil maakt. Wij zorgen dagelijks voor het verschil door dienstverlening op de gehele keten van verse producten: van teler naar consument, op ieder vlak van de logistiek.