JURY

MEVROUW DRS. M. DRAGSTRA, BOM CAPITAL (VOORZITTER):

 

Na haar studie rechten is Miriam haar carrière gestart in de financiële sector. Zij heeft gedurende 25 jaar diverse managementposities bij ABN AMRO bekleed. In haar laatste rol bij ABN AMRO heeft zij de Public Banking Nederland divisie opgezet. Vanuit die ervaring heeft zij bewust de overstap gemaakt naar een organisatie op het snijvlak van de publieke en private sector  en trad zij per 2011 bij de BOM in dienst als Directeur Capital.


Dit is het vierde jaar dat zij jurylid is van de BOV en dit jaar als voorzitter. De BOV-trofee is een goed initiatief dat zij vanzelfsprekend  enorm toejuicht.  Over haar rol in de jury zegt ze: "Het is nu mijn vierde jaar als jurylid. Ik blijf het inspirerend vinden om met al deze ondernemers te spreken over hun passie en hoe zij in uiteenlopende sectoren bezig zijn om het verschil te maken. Deze ondernemingen dragen bij aan de grote uitdagingen  van deze tijd. Ze versterken de Brabantse economie op een


DE HEER W.T.G. BENS MBA, RABOBANK:

 

Wim Bens, directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken. Voor het derde jaar maakt Wim Bens deel uit van de jury van de BOV-Trofee. Bens: “Rabobank sponsort de BOV Trofee al vele jaren. Met deze sponsoring etaleren wij het ondernemerstalent van deze regio. Financiële middelen zijn daarbij belangrijk maar evengoed is het belang om zelf de handen uit de mouwen te steken. Samen met de andere juryleden ga ik op zoek naar het grootste talent. Ik steek daar graag tijd in. Een bijkomend voordeel is dat ik veel ondernemers in de regio beter leer kennen”. Wim Bens heeft met zijn 35-jarige loopbaan, waarvan inmiddels 25 jaar als directievoorzitter, ruime ervaring in het bedrijfsleven. Zijn werkterrein lag vooral in Zuid Nederland. Sinds 2012 is hij in de regio Tilburg actief. De BOV-Trofee wordt gesponsord door de Rabobanken De Langstraat, Hart van Brabant en Tilburg en omstreken.


DE HEER W. NABER, NABER PLASTICS, (WINNAAR BOV-TROFEE 2016):

 

Wim Naber, directeur van Naber Plastics B.V., een toonaangevend spuitgietbedrijf gevestigd in Waalwijk. Daarnaast is Wim ook voorzitter van de RvC van Parkmanagement Haven VII in Waalwijk. Maar bovenal rasondernemer én winnaar van de BOV-trofee 2016.

Voordat Wim, Naber Plastics oprichtte in 1989, vervaardigde hij polyester surfplanken in het schuurtje aan huis. Een opleiding heeft hij nooit afgemaakt, maar met hard werken en techniek en innovatie als grootste drijfveer heeft hij toch een bedrijf weten op te richten dat in de laatste decennia is uitgegroeid tot één van de meest innovatieve kunststofbedrijven binnen Europa. Naber Plastics richt zich met name op massaproductie en verliest daarbij duurzaamheid niet uit het oog. Er wordt maximaal rekening gehouden met milieuomstandigheden en in het mooie pand op het Eco-industrieterrein Haven VII zijn alle nieuwste technieken om energiezuinig en efficiënt te kunnen produceren geïmplementeerd.

Dit jaar maakt Wim voor het eerst onderdeel uit van de BOV-trofee 2017 jury. Na de winst van vorig jaar weet hij als geen ander hoe het is om deel te nemen aan de BOV en het thema Fast Forward spreekt hem erg aan. Wim wil de kandidaten van 2017 graag het volgende meegeven: “De BOV trofee winnen voelt als een enorme waardering. Ik wens alle kandidaten in 2017 veel succes!’”


DE HEER A. VAN DEN BORN, ACADEMIC DIRECTOR @JHERONIMUS ACADEMY OF DATA SCIENCE:

 

Arjan van den Born is gespecialiseerd in ondernemerschap; hoe zie je mogelijkheden en hoe vertaal je die mogelijkheden naar maatschappelijke en/of commerciële waarde. Speciale aandacht heeft de relatie tussen nieuwe technologie zoals data science en ondernemerschap; data entrepreneurship. Vraagstukken die hem interesseren zijn creativiteit, innovatie, netwerken & digitale organisaties en verdienmodellen. Daarnaast doet Arjan ook onderzoek naar start-ups, scale-ups, corporate entrepreneurship en digital turnaround management.
Arjan neemt dit jaar voor het eerst zitting in de jury en verwacht veel lol en kennisdeling door, van en voor ondernemers. Daarnaast wil hij graag meegeven dat je ondernemen kunt leren en leuk kunt gaan vinden.


DE HEER DRS. E. DE RIDDER, WETHOUDER:

 

Erik de Ridder (20 juni 1978, Dordrecht) kwam in 1998 als student Bestuurskunde naar Tilburg, waarna hij in 2003 afstudeerde aan de UvT. Hierna bekleedde hij functies bij het Ministerie van Economische Zaken en bij ICT-dienstverlener Ordina.
Sinds 2010 is Erik wethouder Financiën, Economie, Ondernemerszaken, Evenementen, Toerisme en Recreatie, Dienstverlening, Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt, Citymarketing, Internationale Acuisitie, Werk en Inkomen en Versterking verblijfsklimaat binnenstad. Daarnaast is hij 3e locoburgemeester. Ook is hij dorpswethouder voor Udenhout en Berkel-Enschot. Erik is politicus voor het CDA. Erik over de BOV: “Dit jaar ben ik voor de vierde keer jurylid van de BOV. Hierdoor krijg ik een nog beter beeld van al die fantastische ondernemers en bedrijven die wij hier in Tilburg en omstreken hebben. Ik vind het dan ook een eer dat ik wederom mee mag bepalen welke toonaangevende Tilburgse onderneming de BOV-Trofee ontvangt. Ik wens alle genomineerden veel succes toe!”


DE HEER HANS VERHOEVEN, MTD:

 

Hans Verhoeven (MBA) is directeur/eigenaar van MTD; een speler op het gebied van tijdelijke watervoorzieningen met een unieke marktpositie. Met 100 medewerkers worden jaarlijks 1500 projecten wereldwijd gerealiseerd met het motto dat MTD niet door de markt wordt gedreven maar door passie; wij maken het verschil. MTD, Make The Difference!

Hans is met de BOV-Trofee in aanraking gekomen doordat MTD in 2014 de trofee in ontvangst heeft mogen nemen voor “Booming Business” en vindt het een enorme eer dat hij, na in 2015 al een keer jurylid te zijn geweest, nu is gevraagd om als jurylid toe te treden tot BOV-Trofee jury.
Hans over het thema van dit jaar: "Als ondernemer is het belangrijk dat je de voortvarendheid van “Fast” aanpast aan de markt waarin je zit en de kansen die je ziet, maar belangrijk blijft dat je te allen tijde “Forward” gaat".