Procedures

SELECTIEPROCEDURE
Er zullen ook hier 6 bedrijven worden genomineerd. Begin september worden uit de 6 genomineerden de 3 finalisten gekozen. De genomineerden worden gevraagd een pitch te geven van één minuut aan de leden van de Junior Kamer. De leden hebben vervolgens ongeveer 5 minuten de tijd om vragen te stellen. Nadat alle zes de genomineerde de revue zijn gepasseerd, wordt door de leden van de Junior Kamer bepaald wie de drie finalisten zijn.

Nadat de drie finalisten bekend worden medio oktober, worden ter voorbereiding aan de uitreiking de finalisten uitgenodigd om nogmaals te pitchen, maar nu voor de jury van de Junior BOV-Trofee. Deze pitch zal tevens worden opgenomen en worden gebruikt voor een online poll, een onderdeel van de keuze voor de uiteindelijke winnaar. Dit moment wordt door de jury van de Junior BOV-Trofee 2018 ook gebruikt om de finalisten nader te leren kennen middels een vraaggesprek van ca. 20 minuten.

 

KEUZE WINNAAR
De winnaar van de Junior BOV-Trofee 2018 wordt bekend gemaakt op donderdag 29 november 2018, voor de uitreiking van de BOV-Trofee 2018. In een spetterende finale zullen de finalisten hun opwachting maken op het podium van CUBE op Tilburg University voor een volle zaal met 600 ondernemers. Voor de uiteindelijke uitreiking krijgen de finalisten de ruimte om zichzelf, wederom middels een korte pitch, aan het publiek voor te stellen, waarna de jury nog enkele vragen stelt. Na de vragenronde wordt het publiek in de gelegenheid gesteld haar eigen stem uit te brengen op haar finalist naar keuze.

Hierna worden de stemmen voor de winnaar van de Junior BOV-Trofee 2018 bekendgemaakt op basis van de onderstaande verdeling:

  • Internet poll: 1 stem
  • Publieksstem: 1 stem
  • Jury: ieder jurylid heeft 1 stem (in totaal 4)

De finalist met de meeste stemmen is winnaar van de Junior BOV-Trofee 2018!