Genomineerden 2018

De genomineerden van de Junior BOV-Trofee 2018 zijn bekend. Zij zullen op 2 oktober door middel van een pitch van een minuut, strijden om een finaleplaats:

Bag Boys

Bag Boys is een groothandel in lederwaren. Een groothandel die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van functionele en modieuze tassen en portemonnees voor zowel de vrouw als de man. Samen met de klant hebben ze één doel: het leveren van een bijzonder mooi product voor een betaalbare prijs met hoogstaande kwaliteit. Hun eigen merk DSTRCT is te vinden op www.dstrctwear.com.

Bag Boys analyseert de markt en signaleert de trends tijdig. Zij hebben de mogelijkheden om in overleg met de klant op basis van de juiste forecasts voorraad aan te leggen van de diverse producten. Dit doen ze voor zowel offline als online verkoopkanalen. Hun focus ligt op producten met de juiste prijs- en kwaliteitverhouding en zij richten zich met name op de Benelux.

Deze genomineerde is gespecialiseerd in het ontwikkelen van private label collecties voor zowel merken als detaillisten. Zij analyseren de behoeftes en ontwikkelen samen met de klant een collectie gebaseerd op de vooraf gestelde doelstellingen. Tevens zijn zij adviserend en ondersteunend op het gebied van marketing en logistiek.

 

Cheaque

Het toveren van een glimlach op ieders gezicht, door eigenzinnige kreten die na uitspraak pas tot de verbeelding spreken. Vanuit deze gedachte is Cheaque ontstaan met de term Bal-que-jus. ‘Balleke jus’ dus.

Een merk dat zich richt op het verspreiden van humor in z’n meest creatieve vorm, waarbij de boodschap overgedragen kan worden op de meest uiteenlopende manieren, van fashion tot accessoires.

De eigenzinnige designs nodigen uit tot een bepaalde interactie, die altijd aanzet tot lachen. Op zoek naar een toilettas voor op reis? Beautykees. Een speciaalbiertje erbij? Hoppakee!

 

Clear Inn Food

Clear Inn Food gelooft dat hygiëne efficiënter kan. Dat consumenten veiliger voedsel kunnen eten én dat voedsel producenten tegelijkertijd geld kunnen besparen.

Deze genomineerde introduceert innovaties die de kwaliteit van hygiëne processen bij voedselproducenten verbetert én tegelijkertijd efficiency verhoogt. Hierdoor besparen Food bedrijven water, energie en tijd en wordt productie output verhoogd. Bonus is dat tegelijkertijd de voedselveiligheid toeneemt.

De NVWA constateert dat 6 van de 1000 geproduceerde voedsel partijen niet voldoen aan het veiligheidscriterium voor ziekteverwekkers. Deze partijen moeten van de markt worden gehaald. Clear Inn Food gelooft dat dit beter kan en selecteert doorlopend innovaties die aan 2 criteria moeten voldoen namelijk 1) Verlaging van kosten cq verhoging productie opbrengsten en 2) Verhoging van hygiëne en daarmee voedselveiligheid.

Deze genomineerde snapt dat het uiteindelijk ‘om de knikkers gaat’. Door foodbedrijven op dit efficiency-vlak te helpen gelooft Clear Inn Food dat op voedsel-veiligheid-gebied veel ‘stront aan de knikker’ voorkomen kan worden.

 

De Molen Kaatsheuvel

De Molen Kaatsheuvel is een uniek restaurant gevestigd in een eeuwenoude graanmolen, een monumentale locatie met een eigentijdse sfeer. Het restaurant is rondom de monumentale graanmolen gebouwd en ademt sfeer en gezelligheid. De gedreven keukenbrigade zorgt dagelijks voor pure en heerlijke gerechten.

Het jonge, gepassioneerde en vakkundige team zal er voor zorgen dat gasten zich direct thuis voelen. In de bar van de Molen draait het om een ongedwongen sfeer, goede wijnen, lekkere dranken, smaakvolle hapjes en gezelligheid. De bar is centraal gelegen in de monumentale molen. Op het terras staat een stijlvolle buitenbar met een 175 jaar oude beuk die een ware eye-catcher is. De sfeer en beleving is uniek in de omgeving.

 

Hostel Roots

Hostel Roots opende in april 2017 haar deuren aan de Stationsstraat 41 te Tilburg. Daarmee is Roots het eerste hostel in Tilburg en zelfs in Hart van Brabant. Gezien de grootte van de stad en de vele ontwikkelingen en evenementen bleek een hostel onmisbaar in deze regio.

Gasten noemen Hostel Roots een 5-sterren hostel. Het hostel beschikt namelijk niet alleen over de typerende hostel-kamers waar men faciliteiten deelt met elkaar, maar ook over luxe 2-, 4- & 6-persoonskamers met een balkon en eigen badkamer.

Bovendien staat het monumentale pand in het prachtige "Dwaalgebied" in Tilburg, op steenworp afstand van het Centraal Station en beschikt het hostel over 16 eigen parkeerplaatsen. Eigenaren, Koen en Marion, hebben hun droom waargemaakt en zijn zeer ambitieus om nog veel meer te betekenen voor de bezoeker en de ondernemers binnen en buiten Brabant.

 

Saar aan Huis Tilburg

Saar aan Huis is een kleinschalige, klantgerichte, particuliere organisatie die de vraag naar ondersteuning van ouderen samenbrengt met het aanbod van ‘Saars’. Er is gekozen voor een franchiseformule waarbij iedere locatie een zelfstandige werkmaatschappij is met een eigen verantwoordelijkheid en exploitatie, zo ook Saar aan Huis Tilburg.

Saar aan huis helpt cliënten door de juiste ondersteuning thuis en ontlasten hun mantelzorgers. Ouder worden is mooi maar kan ook beperkingen met zich meebrengen. Fysieke beperkingen maken dat mensen minder mobiel zijn. Dementie en Alzheimer komen vaak voor bij ouderen. Ondersteuning in de huishouding, zorg, gezelschap en aandacht helpen ouderen zo veel mogelijk van het leven te blijven genieten. Saar aan Huis is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen.