Finalisten JKJT

Naast de BOV-Trofee, wordt ook aandacht besteed aan de startende ondernemers die met lef en ondernemerschap de gevestigde orde uitdagen. De finalisten van de JKJ-Trofee 2017 zijn:

Burger Business (www.burgerbusiness.nl)

There’s no business like Burger Business. De perfecte hamburger is een uiterst serieuze aangelegenheid. Hij moet vers en ambachtelijk zijn, en vooral ook een flinke hap. Burger Business bezorgt de best burgers in town aan huis. Fair, fast and fresh. Now we’re talking business! Valentijn Prince gelooft in de kracht van één product. “Onze hamburger is van rundvlees en we hebben een halal-burger van kip. We maken geen gebruik van allerlei toevoegingen, alleen peper en zout. Dit doen we omdat mensen de burger, het vlees, willen proeven.”

Friandries (www.friandries.nl)

Friandries is afgeleid van “friandises” wat betekent: lekkernij voor bij de koffie of thee. Friandries staat voor hoge kwaliteit friandises en het gebruik van verse ingrediënten. Achter Friandries schuilt Dries Michels, gediplomeerd kok. “Wat ik wil overbrengen is een frisse kijk op chocolade.” Na voor verschillende inspirerende chefs en restaurants gewerkt te hebben, ontdekte hij zijn liefde voor chocolade. Met passie en toewijding creëert hij iedere bonbon met de hand, waarbij hij verse ingrediënten gebruikt. Hij streeft bij ieder recept naar perfectie en is gek op onverwachte smaken en technieken.

Flow.ai (www.flow.ai)

“Wanneer een klant iets stuurt via social media of webchat op je eigen website is er geen mens nodig om antwoord gegeven, maar gebeurt dat door de chatbot. Artificial Intelligence (AI) is in staat om gewone menselijke taal te vertalen naar een bepaalde intentie van de klant en dat dan vervolgens te vertalen naar een stukje informatie of een bestelling. Het is toepasbaar op een breed gebied, bijvoorbeeld het bekijken van foto’s of het scannen van nota’s of een bepaalde flow, zoals het bestellen van een product of simpelweg lampen thuis aanzetten. Onze droom is om een platform te maken dat superschaalbaar is. Iedereen met de wens om AI binnen het bedrijf in te zetten kan dat op ons platform baseren” vertelt Gijs van de Nieuwegiessen, een van de drie oprichters van deze Nederlandse startup.