Genomineerden 2018

De vijf genomineerde bedrijven zijn zeer verschillend, maar hebben allen kenmerken van ‘Making the Difference’. De genomineerden voor de felbegeerde BOV-Trofee 2018 zijn (in willekeurige volgorde):

  • Eco Steam and Heating Solutions: een Tilburgs familiebedrijf dat in 1983 is opgericht. Eco verhuurt en verkoopt stoom-, heetwater en warmwaterketels en behoort tot één van de grootste leveranciers van energievoorzieningen in Europa. De afnemers bevinden zich in alle sectoren van de industrie, zoals voedingsmiddelen-, petrochemische- en de papierindustrie. Daarnaast levert Eco aan de installatiebranche en energie- en nutsbedrijven. De verhuurvloot omvat op dit moment meer dan 380 moderne stoom-, heetwater- en warmwaterinstallaties en toebehoren. De installaties worden onder andere voor productieprocessen en voor stadsverwarming ingezet. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. De huurperiode kan variëren en is afhankelijk van (geplande) reparatie- en/of onderhoudsstop, uitbreiding van of verhuizing van productieprocessen. Daarnaast verkoopt Eco complete ketelhuisinrichtingen van het merk Bosch. Om de klant te ontzorgen kan Eco het nieuwe ketelhuis ook volledig engineeren. Deze genomineerde staat van het begin tot het einde van het product naast de klant. 
  • Hoefnagels Groepeen familiebedrijf met een historie van vier generaties en is ruim 130 jaar vakspecialist. Het bedrijf bestaat uit Hoefnagels Branddeuren, Hoefnagels Safety Services, Protegu advisering brandveiligheid en Hoefnagels Marine. De producten en diensten zijn overal te vinden. Productiebedrijven, magazijnen, kantoren, ziekenhuizen, zorginstellingen, luchthavens en bioscopen: overal waar brandcompartimentering noodzakelijk is, heeft Hoefnagels een oplossing zowel in Nederland als in het buitenland. Voor optimale brandveiligheid moeten alle schakels van de keten perfect in elkaar passen. Daarom heeft Hoefnagels alle disciplines in eigen huis. Van ontwikkeling en ontwerp tot productie, montage en onderhoud: het wordt allemaal gedaan door goed opgeleide en gecertificeerde vakmensen. Kwaliteit en innovatie zijn belangrijke pijlers onder het succes van Hoefnagels. Alles moet kloppen: het advies, de engineering en de uitvoering van het project. Ook de after-sales en het onderhoud zijn daarbij belangrijk. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen, ontwikkelen Hoefnagels continu nieuwe producten en optimaliseert het bedrijf de bestaande producten.
  • 2Connect B.V.: wilde bij haar oprichting in 2000 de leading company worden voor klanten met een vraag naar verbindingsoplossingen. Inmiddels is het bedrijf wereldwijd aanwezig, met hoofdkantoor in Nederland, productie in Roemenië en China, en logistieke vestigingen in Hong Kong en Slowakije. Daarmee worden klanten op de meest effectieve wijze ondersteund. Het portfolio van 2Connect omvat speciale kabels met UL/CSA, klantspecifieke connectoren,  assemblies, en kabel- en draadbomen. Samen met haar klanten, ontwikkelt de onderneming innovatieve, betrouwbare en kosteneffectieve verbindingsoplossingen. De R&D afdeling is er voor oplossingen voor OEM- en ODM klanten wereldwijd. 2Connect hanteert een lean methode op het gebied van design, ontwikkeling en productie. Hiermee garandeert het bedrijf haar klanten snelle en kosteneffectieve oplossingen, ondersteund met  kwaliteitssystemen. 2Connect is een volledig onafhankelijke organisatie voor hoogwaardige technische oplossingen. Al uw verbindingsproblemen, ongeacht de complexiteit, lost deze genomineerde voor u op.
  • Timmerfabriek Frank van Roijeen moderne KOMO-gecertificeerde, computergestuurde timmerfabriek, met een specialisatie in houtskeletbouw, kozijnen en houtbewerking op maat. Het is uw langetermijnpartner voor elk bouwproject, van woonhuis en bedrijfspand tot utiliteitsgebouw. Deze genomineerde gelooft dat samenwerking altijd leidt tot het beste resultaat. Frank van Roij is een gepassioneerde ondernemer met een grote staat van dienst op het gebied van houtskeletbouw (HSB). Van pionier in deze slimme prefabmethode ontwikkelde hij zich tot expert in houtskeletbouw; de duurzame methode die zowel geschikt is voor woonhuizen als bedrijfspanden en utiliteitsgebouwen. De huidige markt vraagt meer en meer om snelle leveringen, lage kosten en producten van een hoge kwaliteit. Timmerfabriek Frank van Roij speelt daar op in met de methode ‘Lean bouwen’. Niet alleen door de zeer efficiënte inrichting van de timmerfabriek, maar ook door een totale procesafstemming met de klant. Het liefst trekken deze onderneming dan ook vanaf het schetsontwerp samen op met de opdrachtgever.
     
  • Capi Europe: maakt bijzondere design bloempotten voor binnen en buiten. Met verschillende stijlen en texturen is er voor iedereen een passende bloempot. Een deel van de productie vindt plaats in de eigen fabriek in Tilburg. Naast het eigentijdse design hebben Capi bloempotten een hoge kwaliteit. Ze zijn licht van gewicht – ondanks het robuuste exterieur – en weersbestendig. Capi Europe-producten moeten lang en eerlijk met de consument meegroeien, net als het bedrijf. In 1997 startte Toine van de Ven een eenmanszaak in het Brabantse Udenhout. Hij stortte zich vol plezier op zijn betonnen beelden en ornamenten. Vanuit het kleine Udenhout was het een grote stap naar het enorme Azië. Met zijn ondernemerskarakter wist Toine al snel zwaar terrazzo uit Vietnam te importeren. En nooit liet hij zijn klanten zelf de zware producten tillen. Toine vertaalde de look & feel van zijn zware bloempotten, naar lichtgewicht varianten met verschillende structuren. Met zijn service, eerlijkheid en innovatie, wist Toine van Capi één van de meest unieke Europese bedrijven in bloempotten te maken. Vooruitgang zit dus in de genen van Capi Europe.