Finalisten BOV 2018

De volgende ondernemingen gaan op 29 november om dé ondernemersprijs van Midden-Brabant (in willekeurige volgorde) strijden:
 
- ECO Steam and Heating Solutions
- 2Connect bv
- Capi Europe
 
  • Eco Steam and Heating Solutions: een Tilburgs familiebedrijf dat in 1983 is opgericht. Eco verhuurt en verkoopt stoom-, heetwater en warmwaterketels en behoort tot één van de grootste leveranciers van energievoorzieningen in Europa. De afnemers bevinden zich in alle sectoren van de industrie, zoals voedingsmiddelen-, petrochemische- en de papierindustrie. Daarnaast levert Eco aan de installatiebranche en energie- en nutsbedrijven. De verhuurvloot omvat op dit moment meer dan 380 moderne stoom-, heetwater- en warmwaterinstallaties en toebehoren. De installaties worden onder andere voor productieprocessen en voor stadsverwarming ingezet. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. De huurperiode kan variëren en is afhankelijk van (geplande) reparatie- en/of onderhoudsstop, uitbreiding van of verhuizing van productieprocessen. Daarnaast verkoopt Eco complete ketelhuisinrichtingen van het merk Bosch. Om de klant te ontzorgen kan Eco het nieuwe ketelhuis ook volledig engineeren. Deze genomineerde staat van het begin tot het einde van het product naast de klant. 
  • 2Connect B.V.: wilde bij haar oprichting in 2000 de leading company worden voor klanten met een vraag naar verbindingsoplossingen. Inmiddels is het bedrijf wereldwijd aanwezig, met hoofdkantoor in Nederland, productie in Roemenië en China, en logistieke vestigingen in Hong Kong en Slowakije. Daarmee worden klanten op de meest effectieve wijze ondersteund. Het portfolio van 2Connect omvat speciale kabels met UL/CSA, klantspecifieke connectoren,  assemblies, en kabel- en draadbomen. Samen met haar klanten, ontwikkelt de onderneming innovatieve, betrouwbare en kosteneffectieve verbindingsoplossingen. De R&D afdeling is er voor oplossingen voor OEM- en ODM klanten wereldwijd. 2Connect hanteert een lean methode op het gebied van design, ontwikkeling en productie. Hiermee garandeert het bedrijf haar klanten snelle en kosteneffectieve oplossingen, ondersteund met  kwaliteitssystemen. 2Connect is een volledig onafhankelijke organisatie voor hoogwaardige technische oplossingen. Al uw verbindingsproblemen, ongeacht de complexiteit, lost deze genomineerde voor u op. 
  • Capi Europe: maakt bijzondere design bloempotten voor binnen en buiten. Met verschillende stijlen en texturen is er voor iedereen een passende bloempot. Een deel van de productie vindt plaats in de eigen fabriek in Tilburg. Naast het eigentijdse design hebben Capi bloempotten een hoge kwaliteit. Ze zijn licht van gewicht – ondanks het robuuste exterieur – en weersbestendig. Capi Europe-producten moeten lang en eerlijk met de consument meegroeien, net als het bedrijf. In 1997 startte Toine van de Ven een eenmanszaak in het Brabantse Udenhout. Hij stortte zich vol plezier op zijn betonnen beelden en ornamenten. Vanuit het kleine Udenhout was het een grote stap naar het enorme Azië. Met zijn ondernemerskarakter wist Toine al snel zwaar terrazzo uit Vietnam te importeren. En nooit liet hij zijn klanten zelf de zware producten tillen. Toine vertaalde de look & feel van zijn zware bloempotten, naar lichtgewicht varianten met verschillende structuren. Met zijn service, eerlijkheid en innovatie, wist Toine van Capi één van de meest unieke Europese bedrijven in bloempotten te maken. Vooruitgang zit dus in de genen van Capi Europe.